Pannenkoeken met kersen en roomkaas

Deze pannenkoeken met kersen en roomkaas zijn heerlijk smeuïg. Perfect als je houdt van pannenkoeken met een frisse toets.

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Voor de kaasvulling: • 375 gram roomkaas • 1/2 tl vanille-essence • 1 tl geraspte citroenschil • 3 tl citroensap • 1/4 kop basterdsuiker Voor de kersensaus: • 1 tl rum of brandewijn • 2 tl maïsmeel • 1,8 dl overgebleven siroop van de kersen Neem een kom en zeef daar de bloem en het zout in en voeg de suiker toe. Maak een kuiltje in het midden en voeg eieren vermengd met melk in 1 keer toe. Klop tot er geen klontjes meer zijn. Afdekken met plastic en 20 minuten laten staan. Giet vervolgens 2-3 el beslag in een ingevette koekenpan en bak de pannenkoek totdat de onderkant goudbruin is. Leg op een bord en dek af met een theedoek en bak de volgende; stapel de pannenkoeken op totdat het beslag op is. 2 Kaasvulling: Klop de roomkaas en de boter tot een glad mengsel. Doe hierbij de basterdsuiker, de vanille-essence, citroenschil en het sap en klop het glad. Leg vervolgens 2 el kaasvulling en 4 kersen in het midden van iedere pannenkoek, vouw de randen naar binnen en rol hem op. Leg ze op aparte borden en schep wat kersensaus over iedere pannenkoek. 3 Voor de kersensaus meng je 65 ml overgebleven siroop met maïsmeel in een pannetje. Voeg daaraan rum of brandewijn en de rest van de siroop. Op matig vuur roeren tot het kookt en dikker wordt. Lekker is te serveren met poedersuiker, ijs of dikke room.

Tip

Wist je dat een heel klein beetje zout de smaken in je beslag voor pannenkoeken met kersen en roomkaas volledig in balans kan brengen? Probeer het zelf!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?