Pannenkoeken met hüttenkäse

Om deze pannenkoeken met hüttenkäse te maken heb je slechte zes ingrediënten nodig. Ze worden gemaakt van onder andere speltmeel en kleurige kerstomaatjes en bereid in de oven.

0 (0)
55 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 bosuitjes
  • 100 g kerstomaatjes (oranje en rode)
  • 200 g hüttenkäse
  • 1 ei
  • 0.5 blokje Knorr Bouillon Groenten laag in zout
  • 100 g speltmeel
  • Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht 160 °C).
  2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Was de tomaatjes en halveer ze.
  3. Roer de hüttenkäse met het ei los in een ruime kom. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het speltmeel toe. Roer alles goed om. Schep er de kerstomaatjes en bosui door.
  4. Verdeel het mengsel in 8 porties over de met bakpapier beklede bakplaat en druk het uit met de bolle kant van een lepel. Bak de pannenkoeken, in de voorverwarmde oven in ± 45 minuten bruin en gaar. Keer ze na ongeveer 12 minuten en bak ook de andere kant mooi lichtbruin. Serveer de pannenkoeken met een gemengde salade.
  5. Keer ze na ongeveer 12 minuten en bak ook de andere kant mooi lichtbruin. Serveer de pannenkoeken met een gemengde salade.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?