Bereidingswijze
- bieslook
- 20 g boekweitmeel
- boter of olie voor het bakken van de pannenkoeken
- 5 cl droge witte wijn
- een snuifje zout
- 1/2 ei
- 150 g fijngesneden prei (zakje klaar voor gebruik)
- 75 g gepelde grijze garnalen
- 10 cl melk
- 1/4 eetlepel olie
- 1/2 eetlepel olijfolie
- peper en zout
- 10 cl verse room
- 20 g zelfrijzende bloem
- Bereiding
- Fruit de prei in de olie in een steelpan op een zacht vuur. Voeg na 5 min. de witte wijn toe, zet een deksel op de pan en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
- Bereid ondertussen het pannenkoekenbeslag met de aangegeven ingrediënten en bak 4 pannenkoeken op de gewone manier.
- Giet de room over de prei en laat nog 5 min. onafgedekt stoven. Voeg de garnalen toe en neem meteen van het vuur, breng op smaak met peper en zout.
- Garneer de warme pannenkoeken met de bereiding, werk af met bieslook en serveer meteen als voorgerecht.
- Kooktip
- Je kan de garnalen vervangen door gerookte zalmreepjes of een restje verkruimelde gebakken zalm.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?