Recept 05 (0 stemmen)

pannenkoeken met grijze garnalen en prei

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. bieslook
  2. 20 g boekweitmeel
  3. boter of olie voor het bakken van de pannenkoeken
  4. 5 cl droge witte wijn
  5. een snuifje zout
  6. 1/2 ei
  7. 150 g fijngesneden prei (zakje klaar voor gebruik)
  8. 75 g gepelde grijze garnalen
  9. 10 cl melk
  10. 1/4 eetlepel olie
  11. 1/2 eetlepel olijfolie
  12. peper en zout
  13. 10 cl verse room
  14. 20 g zelfrijzende bloem
  15. Bereiding
  16. Fruit de prei in de olie in een steelpan op een zacht vuur. Voeg na 5 min. de witte wijn toe, zet een deksel op de pan en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
  17. Bereid ondertussen het pannenkoekenbeslag met de aangegeven ingrediënten en bak 4 pannenkoeken op de gewone manier.
  18. Giet de room over de prei en laat nog 5 min. onafgedekt stoven. Voeg de garnalen toe en neem meteen van het vuur, breng op smaak met peper en zout.
  19. Garneer de warme pannenkoeken met de bereiding, werk af met bieslook en serveer meteen als voorgerecht.
  20. Kooktip
  21. Je kan de garnalen vervangen door gerookte zalmreepjes of een restje verkruimelde gebakken zalm.

Ingrediëntenvoor 2 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie