Pannenkoeken met appel

5 (5)
30 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng met de mixer of garde de eieren en de suiker in een kom. Roer het vanille aroma erdoor. Voeg afwisselend bloem en melk toe en klop tot een egaal beslag zonder klontjes. Voeg tot slot de Solo Patisserie toe aan het beslag.
  2. Smelt een klontje Solo margarine in een hete pan en doe een pollepel deeg in de pan. Draai de pannenkoek om zodra hij mooi gekleurd is. Herhaal dit tot het deeg op is.
  3. Schil intussen de appels, snijd het fruit in kwarten en elk kwartje in een 4-tal parten.
  4. Smelt een klontje Solo margarine in de pan en voeg de appels toe. Bak ze 3 à 4 minuten tot ze goudbruin zijn.
  5. Zodra de pannenkoek krokant gebakken is, kunnen de appeltjes erop. Werk af met wat bloemsuiker.

Tip

Begin met 275 g bloem. Is het beslag te dun? Dan kan je nog wat extra bloem toevoegen. Het beslag moet de consistentie van vloeibare room hebben.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door INGRID Van Dam op 22 september 2017 om 16u34

ik had graag geweten met welke pan hier gebruikt wordt ?

Gepost door Solo op 12 oktober 2017 om 17u14

Dag Ingrid, het is een pannenkoekenpan van Greenpan. Groetjes, het Solo-team.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?