Pannenkoeken basisrecept

Probeer hét basisrecept voor pannenkoeken met maar 4 ingrediënten. Wil je het graag wat zoeter, voeg dan een beetje suiker toe.

Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

  1. Schep de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er een beetje melk op en breek de eieren erboven.
  2. Klop met een vork door elkaar en giet al roerend de rest van de melk erbij tot een glad beslag. Klop vervolgens met een garde luchtig door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag een paar minuten rusten.
  3. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op een hoge stand goed voor. Laat een klontje boter smelten en verdeel gelijkmatig over de pan. Klop het beslag nogmaals door. Giet, terwijl je de pan ronddraait, een laagje beslag in de koekenpan en bak de pannenkoek op een hoge stand.
  4. Keer snel om met behulp van een platte spatel. Bak de andere kant nog 1 minuut en laat de pannenkoek dan op een voorverwarmd bord glijden.

Tip

Voedingswaarde per persoon: eiwit 4g koolhydraten 10g vet 3g kcal 90 - Je kunt een stapel pannenkoeken in een oven van 60oC lekker warm en knapperig houden onder een stukje aluminiumfolie. Als je dit doet op een bord boven een pan water blijven de pannenkoeken weliswaar warm, maar worden ze ook erg zacht. - Houd een bakje gesmolten boter en een (siliconen) bakkwast bij de hand om de pan steeds mee in te smeren. Zo gebruik je altijd net genoeg boter en is deze snel op temperatuur.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?