Ingrediënten voor 6 personen
- 3 BLAADJES GELATINE VAN 3 GRAM
- 500 ML SLAGROOM 40 % VETGEHALTE
- 45 GRAM KRISALSUIKER
- 1 VANILLESTOKJE
- 100 GRAM WITTE CHOCOLADE IN KLEINE STUKJES
Bereidingswijze
- laat de gelatineblaadjes weken in een grote kom koud water
- spoel de pan met koud water en giet de room met de suiker erin
- vanillestokje in 2 snijden, zwarte vanille uitschrapen, stokje en vanille bij de room doen
- breng aan de kook tot de suiker volledig gesmolten is
- pan van het vuur,
- neem het vanillestokje uit de room en voeg de uitgeknijpte gelatineblaadjes erbij
- roer tot de gelatine is opgelost
- voeg de chocolade toe er roer tot ze gesmolten is
- giet het mengsel in verschillende potjes
- laat minimum 3 uur afkoelen in de frigo
- Als je meer vanillesmaak wil kan je nog wat vanille-xtrakt toevoegen
- ja mag ook de witte chocolade weglaten
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?