Panna cotta van kokos met meloen en sechuanpeper

16 (16)
35 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1/2 l kokosmelk
  • 70 g griessuiker
  • 1,5 gelatineblaadjes van 3 g
  • 1 cavaillon
  • 20 cl zoete witte wijn
  • 1 mespunt gemalen sechuanpeper
  • 4 glaasjes

Bereidingswijze

  1. Warm de kokosmelk op met de suiker. Laat niet koken!
  2. Week de gelatineblaadjes in ijskoud water en pers ze uit.
  3. Neem de kokosmelk van het vuur en meng de gelatine met de warme kokosmelk.
  4. Laat de kokosmelk wat afkoelen en vul hiermee de glaasjes. Zet de glaasjes schuin in bijvoorbeeld een eierkarton. Plaats ze in de koeling voor minstens 2 uur.
  5. Snijd de meloen doormidden, verwijder de zaadjes en schep het vruchtvlees eruit.
  6. Mix het vruchtvlees grondig met de witte wijn. Zet de meloenmoes in de koeling.
  7. Voor de afwerking: neem de glaasjes uit de koeling en vul ze tot de rand met de meloenmoes. Bestrooi lichtjes met de sechuanpeper en dien op.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (11)

Gepost door Solo op 13 juni 2014 om 18u48

En Loetje123, was het een prikkelende sensatie? ;-)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?