Panna cotta met zwartewoudlaagjes

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Week 2 gelatineblaadjes in koud water. Verhit de krieken samen met het sap in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze onder de krieken tot ze volledig gesmolten zijn. Verdeel het kriekenmengsel over dessertglaasjes. Laat in de koelkast opstijven.
  2. Week opnieuw 2 gelatineblaadjes in water. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de pitjes eruit. Breng 2,5dl room samen met de vanillepitjes en de suiker aan de kook. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze onder de vanilleroom tot ze volledig gesmolten zijn. Giet het mengsel voorzichtig over de krieken en zet opnieuw in de koelkast. Laat opnieuw opstijven in de koelkast.
  3. Week de laatste gelatinneblaadjes in water. Breng 2,5dl room aan de kook en smelt er de pure chocolade in. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze onder de chocoladeroom tot ze volledig gesmolten zijn. Verdeel voorzichtig over de glaasjes en zet opnieuw in de koelkast. Laat opstijven.
  4. Snij vlak voor het opdienen schilfers van de witte chocolade met een dunschiller. Strooi over de panna cotta's.
  5. Tip: Voor een mooi resultaat begint u hier het best de dag voordien aan. Zo kunnen de verschillende laagjes lang genoeg opstijven.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?