Panna cotta met mango

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Halveer de mango, verwijder de pit en schil beide parten, snij vervolgens in blokjes.
  2. Pureer de helft van de mangoblokjes met een staafmixer of keukenrobot, hou de andere helft apart voor de afwerking.
  3. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  4. Giet de melk en de room in een steelpannetje, samen met de suiker, enkele saffraandraadjes en de mangopuree, breng al roerend aan de kook.
  5. Neem het pannetje van het vuur, knijp de gelatineblaadjes goed uit en los deze op in het melk/roommengsel.
  6. Zet het pannetje in een koudwaterbad om lichtjes af te koelen, roer regelmatig om.
  7. Schenk het lichtjes afgekoelde melk/roommengsel in schaaltjes en zet ze minstens 3 uur in de koelkast.
  8. Rooster de nootjes in een antikleefpan zonder vetstof, hak ze daarna grof.
  9. Verdeel de mangoblokjes en de gehakte nootjes over de panna cotta en dien op.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door jirnout op 31 december 2013 om 23u04

Op oudejaarsavond wilde ik mijn oma's en opa's eens verassen met panna cotta van mango. Dat had ik nog nooit klaargemaakt. Ik heb nauwgezet het recept gevolgd en resultaat was schitterend. De familie heeft niet aan hun lijn gedacht

Hoeveel sterren geef jij dit recept?