Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de panna cotta:
-
50 cl Solo Crèmefine Licht
- 15 cl melk
- 100 g poedersuiker
- 1/2 vanillestokje
- 10 g gelatine (4 à 5 blaadjes)
- Voor de afwerking:
- poedersuiker
- aalbessen
- kumquat
Bereidingswijze
- Verwarm de Solo Crèmefine Licht op een zacht vuur in een kookpot, en doof het vuur zodra het kookt.
- Open het vanillestokje, schraap de zwarte zaadjes eruit en doe ze bij de Solo Crèmefine Licht. Voeg ook het vanillestokje toe en laat trekken terwijl je de rest klaarmaakt.
- Laat de gelatineblaadjes minstens 15 minuten weken in koud water.
- Verwarm de melk in een kookpot en neem van het vuur. Voeg de uitgewrongen gelatineblaadjes toe en laat ze oplossen. Voeg de suiker toe, roer en doe dit mengsel bij de Solo Crèmefine Licht. Meng goed met een garde.
- Spoel de glazen eventjes onder de kraan (om de panna cotta gemakkelijker uit de vorm te kunnen nemen), vul ze met het mengsel en plaats ze minstens 4 uur in de koelkast.
- Doe de panna cotta uit de vorm op een bord, bestrooi met poedersuiker en werk af met aalbessen en kumquat.
Tip
Schenk bij dit dessert een kopje Lipton Rich Earl Grey. Zo vorm je een licht kruidig tegengewicht voor het typische romige karakter van de panna cotta.
Andere Solo-leden over dit recept (5)
Gepost door Solo op 31 mei 2013 om 18u48
Ja, die kloppen Gerda. Aangezien dat je de gelatineblaadjes in koud water moet weken, niet in de melk. Bovendien kom je in totaal aan 650 ml vloeistof (volume melk en Solo Delifine samengeteld).
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?