Recept 45**** (38 stemmen)

Pangasius met tomaat, champignons en aardappel

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vis

tijd
60 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Was de tomaten en mix ze in de keukenrobot met het teentje geraspte knoflook en de tomatenpuree. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Laat dit goed inkoken tot je een vrij dikke saus bekomt.
  3. Schik de pangasiusfilets in een ovenschotel, bestrijk ze met de tomatensaus en bestrooi ze met het broodkruim.
  4. Snij de champignons in partjes en snij de lente-uitjes schuin in schijfjes.
  5. Was de aardappelen en snij ze in schijfjes.
  6. Verhit wat Solo Vloeibaar in een pan met antiaanbaklaag en laat hierin de aardappelen mooi kleuren.
  7. Laat de pangasiusfilets ongeveer 8 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 190°C.
  8. Voeg de champignons en de tijm bij de aardappelen en laat even meekleuren. Voeg er de lente-uitjes aan toe en kruid het geheel met peper en zout.
  9. Schik de warme aardappelsalade op de borden, plaats er de pangasiusfilets op en werk af met een mooi takje peterselie.

Andere Solo-leden over dit recept (20)

Gepost door limburg op 21 juli 2013 om 06u40

wil er wel op wijzen dat deze vis pangasius kanker verwekkend is. hij komt uitsluitend uit Vietnam. de Amerikanen hebben destijds in de oorlog onzettend veel gif gegooid. om het oerwoud weg te krijgen waar de vietnamese strijders zich verstopte. dat is overal terecht gekomen in de rivieren ook waar deze vis gekweekt wordt. ik weet niet welke europese landen juist maar in 2 europese landen is een invoerverbod voor deze vis.

Gepost door Monique_14 op 21 juli 2013 om 16u18

Inderdaad Limburg, een tijdje geleden heb ik op dit recept gereageerd, om de mensen er op te wijzen dat Pangasius een vervuilde en giftige vis is, dat kan je overal lezen.........

Gepost door friedo op 09 augustus 2016 om 12u55

ik vervang gewoon de pangasuis door een andere witte vast vis...probleem opgelost en even lekker hoor!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie