Ingrediënten voor 4 personen
- 150 gram bloem
- 4 eetlepels vloeibare honing
- 200 gram fijne suiker
- 250 gram gekonfijte vruchten
- 150 gram hele amandelen
- 4 eetlepels bittere cacao
- gember
- peper
- kaneel
- muskaatnoot
Bereidingswijze
- Bereid siroop met de suiker, de honing en wat water en verwarm deze op een zacht vuurtje onder voortdurend roeren. Wanneer de siroop kookt, van het vuur halen en 2 eetlepels cacao, de gekonfijte vruchten, de amandelen en de kruiden toevoegen. Doe er beetje bij beetje de gezeefde bloem bij en meng tot er een soepel, kleverig deeg ontstaat.
- Beboter een middelgrote (+/- 25 cm doorsnede) taartvorm en strooi er bloem op. Giet het deeg erin en laat 15 à 20 minuten bakken in een op 190° voorverwarmde oven. Laar afkoelen en haal voorzichtig uit de vorm. Strooi cacao over het gebak voor het opdienen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?