Ingrediënten voor 5 personen
- 115 gr bloem
- 3 eieren, gesplitst
- 200 ml melk
- 1 tl bakpoeder
- snuifje zout
- arachide-olie
- 2 peren
- 1 el suiker
- 1 kl vanillesuiker
- solo, bakken en braden
Bereidingswijze
- Klop de eiwitten stijf. Meng de bloem, de eierdooiers, het bakpoeder en het snuifje zout met de melk en roer stevig zodat er geen klonters in het deeg zitten.
- Schep er voorzichtig de eiwitten onder, laat het deeg rusten.
- Schil ondertussen de peren en snij ze in twee, verwijder het klokhuis en snij beide helften in niet al te dunne schijfjes.
- Stoof de schijfjes peer met de suiker en de vanillesuiker in een eetlepel solo, tot ze zacht zijn.
- Verhit wat olie in een pan en bak van het beslag kleine pancakes.
- Serveer ze warm met een schepje perenmoes en eventueel een bolletje vanille-ijs.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?