Recept 05 (0 stemmen)

paella

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. mosselen schoonmaken en klaarmaken( ui-peper-witte wijn) tot ze bijna gaar zijn.
  2. uit de schaal halen( hou er een paar voor de presentatie)
  3. mosselsap zeven en bijhouden. ui en look fijnsnijden, paprika in blokjes snijden. erwtjes een drietal minuten afkoken. kip aanbakken en goed kruiden, scampi aanbakken en kruiden met pezo, look en cayenepepper. (niet volledig laten gaar worden)
  4. ongeveer 1 liter kippebouillon maken
  5. FASE TWEE
  6. ui en look fruiten
  7. 500 gr mediterrano rijst toevoegen, bevochtigen met een beetje vocht van de mosselen( zien dat niet overheerst) en de kippebouillon. de rijst moet onderstaan in de bouillon.
  8. pezo en saffraan toevoegen en afdekken met aluminiumfolie.
  9. gaartijd is ongeveer 25 min.af en toe controleren of de rijst nog vochtig genoeg is en af en toe doorroeren. als de rijst gaar is word de aluminiumfolie verwijdert zodat de rijst kan uitdampen.
  10. op dat moment de erwtjes,paprika,kip,mosselen en scampi toevoegen. warm nog ongeveer een 5 tal minuten goed door.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?