Recept 55***** (5 stemmen)

Paella

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Spanje 2017

tijd
15 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilets en de rode paprika in kleine blokjes en hak ook de knoflook zorgvuldig fijn.
  2. Spoel de mosselen en schelpjes langdurig in water met zout en verwijder alle onzuiverheden op de mosselschelpen. Stoof mosselen en schelpen voor twee derden gaar in een pan met een scheutje water en haal de mosseltjes daarna uit hun schelp. Probeer zoveel mogelijk van het stoofvocht te bewaren en giet het door een fijne zeef.
  3. Bak de kippenblokjes snel bruin in een ruime (paella)pan met hete olijfolie, en voeg daarna de paprika en knoflook toe. Roer de kip en groenten goed om en voeg na een tijdje de rijst toe.
  4. Overgiet alles met een mengsel van het water, sherry en het gezeefde mossel/schelpenvocht. Voeg ook de twee blokjes visbouillon, de saffraan en het blaadje laurier toe, en meng alles mooi door elkaar zodat de bouillonblokjes snel oplossen. Laat alles rustig verder sudderen tot de rijst helemaal gaar is.
  5. Bak zodra de paella bijna gaar is de langoustines of grote garnalen kort in een pan met hete olijfolie en meng ze samen met de mosselen en schelpjes door de rijst. Laat alles nog even doorwarmen en serveer de paella op ruime, warme borden.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 27 augustus 2010 om 13u37

In de afdeling rijst van de supermarkt vindt je ongetwijfeld spaanse of paëlla rijst. Smakelijk!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie