Paella met saffraan

8 (8)
60 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Spoel de mosselen en zet ze in een ruime pan met een beetje water op het vuur. Laat ze onder gesloten deksel garen. Stoof intussen de ui en knoflook glazig in olijfolie en voeg er de rijst en saffraan aan toe.
  2. Haal de mosselen van het vuur, giet de jus over de rijst en vul aan met water.
  3. Voeg er de bouillonblokjes aan toe en laat de rijst onder gesloten deksel koken.
  4. Snij de kalkoen in blokjes en bak deze in de resterende olijfolie. Kruid ze met zout en peper.
  5. Snij vervolgens de chorizo in stukjes.
  6. Haal tot slot de rijst van het vuur, meng er de mosselen, chorizo en kip onder en strooi er de gesnipperde peper over.

Tip

Je kan de rijst door tarwe vervangen. Als het wat royaler mag, kan je enkele mooie garnalen toevoegen om het gerecht lekkerder te maken.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door Solo op 29 april 2013 om 16u27

Klinkt als een heerlijke tip Monique!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?