Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram rijst (langkorrelrijst of paellarijst)
- 300 gram kalkoenborst
- 400 gram chorizo (in plakjes)
- 1 ui
- 300 gram erwten (diepvries)
- 4 tomaten (ontveld, ontpit, in blokjes)
- 2 dl droge, witte wijn
- 400 ml kippenbouillon
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 mespunt saffraan
- 2 tenen knoflook
- 1/2 bosje peterselie (fijngehakt)
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en stoof de ui glazig.
- Voeg de rijst, erwten en 1/3 van de tomaten toe en stoof kort mee.
- Giet de wijn erbij en laat op een klein vuurtje pruttelen tot de wijn opgeslorpt is.
- Giet de kippenbouillon bij de rijst en roer goed. Doe er de saffraan, knoflook, peper en zout bij. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken.
- Bak de kalkoenreepjes in een andere pan rondom goudbruin in de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Roer de kalkoenreepjes, chorizo en de rest vann de tomatenblokjes door de paella.
- Zet de pan nog 10 min. in een voorverwarmde oven op 200°C. Bestrooi met peterselie en serveer.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?