Recept 45**** (2 stemmen)

Paëlla met chorizo en gamba's

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bak de chorizo op zacht vuur. Schep de knapperige chorizo uit de pan op een bord. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en bak de gamba's in het vet gaar. Schep de garnalen op een bord.
  2. Voeg, als het nodig is, opnieuw 1 eetlepel olijfolie toe aan het vet en bak de knoflook zacht aan. Voeg de rijst toe en bak deze kort mee tot de rijst glazig is. Voeg de tomatenpuree, broccoliroosjes en prei toe en meng de groenten door de rijst. Voeg 750 ml water, de bouillonblokjes en de saffraandraadjes toe.
  3. Plaats het deksel op de pan en laat de paëlla in 15 tot 20 minuten gaar worden. Voeg zo nodig extra bouillon toe.
  4. Laat de olijven in een zeef uitlekken.
  5. Schep de laatste 5 minuten de gebakken chorizo en garnalen door de rijst om even mee op te warmen.
  6. Garneer de paëlla met de olijven en gegrilde paprika en serveer direct.
Tip

Serveer de paëlla met een frisse salade van Romaine sla met vinaigrette.

Vervang de grote garnalen door 2 blikjes drooggedepte sardientjes.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?