Paddenstoelensalade met coquilles & pistachenootjes

Recept paddenstoelen salade maken met coquilles, tomaten en rucola. Heerlijk kerstrecept voor 2 personen.

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes. Maak de paddenstoelen schoon. Snijd het stugge stukje steel van de shiitakes en snijd de grote shiitakes in plakjes of in vieren, scheur de oesterzwammen in reepjes en snijd de nameco’s los. Was en halveer de tomaatjes. Snijd de Sint Jacobsvruchten over de lange kant door zodat er 2 plakjes ontstaan.
  2. Verhit de helft van de Becel Bakken & Braden in een koekenpan. Bak de shiitakes en de nameco’s 3 minuten in het bakvet. Voeg de oesterzwammen toe ze bak ze 2 minuten op een hoog vuur mee. Bestrooi de paddenstoelen met peper naar smaak, schep ze op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  3. Verhit gelijktijdig de rest van de Becel Bakken & Braden in een kleine koekenpan en bak de knoflookplakjes lichtbruin. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Leg de Sint Jacobsvruchten in de pan en bak ze 1 minuut per kant op een hoog vuur.
  4. Verdeel de paddenstoelen met de rucola en de tomaatjes over 2 borden. Leg de Sint Jacobsvruchten erop en druppel de balsamicoazijn erover. Garneer het geheel met de gebakken knoflookplakjes, de pistachenoten en de Parmezaanse kaas. Serveer deze paddenstoelensalade met St. Jacobsvruchten & pistachenootjes direct.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?