Recept 55***** (2 stemmen)

Paasnestjes - Rijke chocoladetaart

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Chocoladetaart om je vingers bij af te likken!

tijd
85 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Vet een ronde bakvorm met een diameter van 20 cm in en bekleed die met bakpapier.
  2. Neem een grote kom en meng alle cake-ingrediënten (Solo Patisserie, suiker, eieren, vanille-extract, bloem, cacaopoeder en zure room) samen tot een glad beslag.
  3. Doe het mengsel in de bakvorm, strijk de bovenkant vlak met de achterkant van een lepel en bak de taart voor 40-45 minuten in de oven. Om te weten of je taart klaar is, prik je er even in met een satéstokje: kleeft er geen deeg meer aan, dan is de taart klaar.
  4. Plaats de taart op een rooster en laat volledig afkoelen.
  5. Plaats de taart op een dienbord en werk af met de 100 g gesmolten melkchocolade. Zorg ervoor dat de gesmolten chocolade mooi langs de zijkanten eraf druipt.  Laat de chocolade nu eerst hard worden.
  6. Meng vervolgens de cornflakes samen met de 95 g gesmolten melkchocolade.
  7. Breng het mengsel met een lepel aan op de taart om het nestje te maken.
  8. Vul het nestje met chocolade-eitjes en pralines.
  9. Werk tot slot af met de witte chocoladekrullen en dien op.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door inge_vanesch op 07 maart 2016 om 21u11

Op hoeveel graden moet je de oven instellen?

Gepost door Solo op 15 maart 2016 om 16u58

Dag Inge, dank je voor je terechte opmerking! Je stelt je oven in op 180 graden. We vullen dat ook even aan in het recept.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie