Recept 55***** (8 stemmen)

Paaskuiken-cupcakes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Paasbrunch en paasrecepten

tijd
55 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Plaats de gele papieren cupcakevormpjes in een cupcakebakvorm en verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven)/180°C/stand 4 (gasoven).
  2. Meng de Solo Patisserie en de suiker samen tot je een licht en luchtig mengsel krijgt en voeg dan de citroenzeste toe.
  3. Voeg een voor een de eieren toe en meng goed na elk ei.
  4. Meng de bloem en het citroensap onder het mengsel en roer goed tot je een egaal beslag krijgt.
  5. Verdeel het deeg over de papieren cupcakevormpjes en bak de cupcakes gedurende 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en sponsachtig aanvoelen.
  6. Plaats de cupcakes op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
  7. Klop de Solo Patisserie, de poedersuiker en het citroensap op om het glazuur te maken.  Voeg wat gele kleurstof toe om tot een goudgeel glazuur te komen.
  8. Bedek de bovenkant van de cupcakes met het glazuur. Neem een spatel om het mooi uit te strijken.
  9. Rol wat van het oranje glazuur uit op je werkoppervlak dat je voordien bestrooid hebt met wat poedersuiker zodat het glazuur niet blijft kleven.  Snijd voor elk kuikentje 2 driehoekige voetjes uit met een scherp mes.  Snijd verder ook 2 driehoekige vleugeltjes uit en maak met het mes lijnen die de veren moeten voorstellen.
  10. Voor de bek snijd je een vierkantje uit en maak je diagonaal een inkeping.  Plooi zachtjes het vierkantje langs deze inkeping om zo een mooie bek te bekomen.
  11. Plaats 2 kleine chocoladesnippers op de cupcake als ogen en bevestig de bek, de voetjes en de vleugels op de cupcake.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Lizy1940 op 21 maart 2016 om 16u17

ziet er heel goed uit ,ga ze zondag bakken,

Gepost door Solo op 25 maart 2016 om 09u26

En, heeft het gesmaakt?

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie