Paashaastaart van witte chocolade

6 (6)
75 min

Ingrediënten voor 12 personen

Bereidingswijze

 1. Vet de bodem en de randen van 2 ronde bakvormen met een diameter van 18 cm in met Solo Patisserie en strooi er wat bloem over. Verwarm de oven voor op 160 °C (heteluchtoven)/180 °C/stand 4 (gasoven). 
 2. Meng de Solo Patisserie en de kristalsuiker samen tot je een licht en luchtig mengsel krijgt.
 3. Voeg het vanille-extract toe en roer er een voor een de eieren onder. Na elk ei telkens goed roeren.
 4. Meng vervolgens ook de bloem, het bakpoeder en de witte chocoladeschilfers eronder.
 5. Verdeel het deeg gelijk over de twee bakvormen en bak beide taarten gedurende 35 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en sponsachtig aanvoelen.
 6. Plaats de taarten op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
 7. Rol een beetje van het kant-en-klare witte glazuur uit en snijd er 2 cirkels uit voor de ogen.
 8. Laat de chocolade smelten au bain-marie.
 9. Maak met de gesmolten fondantchocolade pupillen op de witte ogen. Laat de chocolade hard worden. 
 10. Maak sjablonen voor de oren en het mondje en leg daar nu bakpapier over. Doe de gesmolten fondantchocolade in een wegwerpbare spuitzak. Maak het mondje en de oren door met de spuitzak de vorm van het sjabloon te volgen. Strijk vervolgens uit met een spatel. Plaats de oren en mond in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden. 
 11. Eens de chocolade hard geworden is, doe je de gesmolten witte chocolade in een wegwerpbare spuitzak.  Breng een dun laagje witte chocolade aan op de oren uit fondantchocolade. Strooi wat roze hagelslag in het midden van elk oor en plaats ze in de koelkast zodat de chocolade opnieuw hard kan worden.
 12. Om het glazuur te maken, klop je de Solo Patisserie, de poedersuiker en het vanille-extract op tot je een egaal beslag hebt.  Meng er ook het afgekoelde gekookte water onder zodat er een stroperig, smeerbaar glazuur ontstaat.
 13. Plaats de afgekoelde cakes op elkaar met behulp van een laagje vanilleglazuur.  Gebruik een spatel om de bovenkant en de zijkanten met het resterende glazuur te bedekken.
 14. Druk de ogen en het mondje zachtjes aan op het glazuur.  Snijd een roze marshmallow in een driehoekje voor het neusje en plaats het op de taart.  Geef het paaskonijn een staartje door een witte marshmallow aan de achterkant van de taart te bevestigen.
 15. Haal tot slot de afgekoelde oren uit de koelkast, maak 2 inkepingen in de bovenkant van de taart en plaats er de oren in. Breng voor je de oren bevestigt nog wat glazuur aan de achterkant van de oren aan, zodat ze steviger vast zitten.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Shania&Nancy op 05 juli 2018 om 14u53

moeilijk

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?