Recept 45**** (8 stemmen)

Paashaas-cupcakes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Paasbrunch en paasrecepten

tijd
55 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Plaats papieren cupcakevormpjes in een cupcakebakvorm en verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven)/180°C/stand 4 (gasoven).
  2. Doe alle ingrediënten voor de cupcakes in een grote kom en meng alles goed samen tot je een egaal cakebeslag krijgt.
  3. Verdeel het deeg over de papieren cupcakevormpjes en bak de cupcakes gedurende 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en sponsachtig aanvoelen. Plaats de cupcakes op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
  4. Klop de Solo Patisserie, de poedersuiker en het vanille-extract op om het glazuur te maken.  Meng er ook het afgekoelde gekookte water onder zodat er een stroperig, smeerbaar glazuur ontstaat.
  5. Bedek de bovenkant van de cupcakes met het glazuur. Neem een spatel om het mooi uit te strijken.
  6. Neem een schaar of een mes en halveer een marshmallow en gebruik beide helften als oortjes. Strooi wat roze hagelslag in het midden van elk oor en bevestig de oren op de cupcakes.
  7. Teken de ogen van het paashaasje met de gesmolten chocolade. Gebruik hiervoor een tandenstoker.
  8. Maak ook het mondje met de gesmolten chocolade en bevestig een roze suikerballetje als neus op de cupcake.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door miranja007 op 08 april 2017 om 00u02

lekker

Gepost door Solo op 14 april 2017 om 16u44

Dag Miranja007, fijn om te horen dat je het lekker vond! Groetjes, het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie