Recept 35*** (2 stemmen)

Paascupcakes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Mijn Favoriete Solo recepten

tijd
50 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bereidingswijze cupcakes
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  3. Leg de papieren cupcake vormpjes in de muffinbakvorm
  4. Smelt de boter.
  5. Doe de suiker (180gr), vanillesuiker, melk, zure room en gesmolten boter in een mengkom en klop even los.
  6. Voeg hierbij de bloem en meng goed.
  7. Klop eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig onder het deeg. Meng niet te lang.
  8. Schep met behulp van een ijsschep het deeg in de bakvormpjes.
  9. Bak de cupcakes ongeveer 20 a 25min in de oven.
  10. Check met een sateprikker of de cakejes gaar zijn.
  11. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  12. Bereidingswijze topping
  13. Smelt de witte chocolade op een zacht vuurtje.
  14. Eenmaal gesmolten, laat even afkoelen.
  15. Mix 3el zachte boter en roomkaas mooi romig.
  16. Voeg de vanille essence en gesmolten chocolade toe.
  17. Meng goed.
  18. Doe hierbij de poedersuiker en meng goed. Eventueel kan je hier nog gele kleurstof aan toevoegen.
  19. Laat de topping 20min opstijven in de koelkast en doe dan in een spuitzak met spuitmondje.
  20. Spuit toefjes van de topping op de cupcakes.
  21. Werk af met chocoladeschaafsel en paaseitjes.
  22. Bewaar de cupcakes koel.

Bron: http://www.elienscuisine.be

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie