Paascupcakes met chocolade

11 (11)
45 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 18 personen

  • Solo
    115 g Solo
  • Solo
    85 g Solo
  • Cupcakes:
  • 115 g fijne kristalsuiker
  • 2 grote eieren
  • 115 g zelfrijzende bloem, gezeefd met
  • 1 el cacao, en
  • 0.5 tl bakpoeder
  • Chocoladeglazuur:
  • 1 -2 el melk
  • 1 opgehoopte el cacao
  • 225 g poedersuiker, gezeefd
  • Als decoratie:
  • mini-chocoladepaaseitjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C voor een conventionele oven, 170 °C voor een heteluchtoven, stand 5 voor een gasoven.
  2. Doe alle cupcake-ingrediënten samen in een mengkom en meng ze grondig met een houten lepel, ongeveer 2 à 3 minuten. Plaats met een theelepel hoopjes deeg in 18 - 20 papieren cupcakevormpjes of in 12-14 muffinvormpjes en zet deze op een bakplaat of in een cupcake- of muffinvorm.
  3. Bak 15 - 20 minuten op de tweedehoogste plank van de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een bakrooster.
  4. Doe voor het chocoladeglazuur alle ingrediënten in een mengkom en klop tot een gladde massa. Spreid het glazuur over de cupcakes of maak er met een spuitzak nestjes bovenop, en decoreer met paaseitjes.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Solo op 11 april 2014 om 10u14

Leuk dat je ze hebt uitgeprobeerd Anne!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?