Recept 05 (0 stemmen)

paasbrood met suikereitjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

brood

tijd
100 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Bereidingswijze

  1. Zeef 500 g van de bloem en meng er de gist onder.
  2. Meng daarna de suiker en tenslotte ook het snuifje zout onder de bloem.
  3. Ondertussen laat je op een zacht vuurtje de boter smelten.
  4. Voeg de melk toe aan de boter voordat deze helemaal gesmolten is. Op die manier wordt de boter niet te heet en warmt de melk op (zeker handig als de melk uit de koelkast komt).
  5. Voeg de boter-melk langzaam onder de bloem.
  6. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren onder het beslag.
  7. Kneed met de hand of met de keukenrobot (gebruik dan de kneedhaak). Voeg steeds een beetje van de overblijvende bloem toe totdat deze niet meer blijft kleven.
  8. Zet de deegbal in een op 35 graden voorverwarmde oven (warmhoudstand) gedurende ongeveer 30 - 40 minuten: de deegbal moet in volume verdubbelen.
  9. Haal de deegbal uit de oven en kneed nogmaals.
  10. Vorm nu de deegbal in de vorm van een brood (je kan bv. eventueel in de vorm van een haasje maken of zo).
  11. Leg deze deegbal op een beboterde bakplaat.
  12. Neem de suikereitjes en druk deze in de deegbal. Je hoeft niet bang te zijn om ze zo diep in te drukken tot je doorheen de oppervlaktespanning van de deegbal heen gaat.
  13. Zet de bakplaat terug in de oven en laat verder rijzen gedurende nogmaals 20 minuten nu.
  14. Check even of de eitjes niet uit de deegbal zijn gestoten bij het verder rijzen. Indien dit het geval is, duw je ze er terug diep in.
  15. Verwarm de oven nu op 170 graden (je mag de deegbal gewoon laten zitten).
  16. Bak nu gedurende 35 - 40 minuten (je krijgt een donkere korst, vermijd dat die te hard/donker wordt of zelfs begint aan te branden).
  17. Haal het brood uit de oven en laat afkoelen. Je zal zien dat de eitjes weggesmolten zijn in het brood. Doordat je de eitjes goed diep hebt geduwd, zal er ook binnenin suiker zitten (zoals bij een suikerbrood).
  18. Wanneer het brood voldoende is afgekoeld, duw je nieuwe suikereitjes in de gaatjes die er overgebleven zijn van de eerste eitjes. Op die manier krijg je opnieuw een kleurrijk brood met lekker zoet binnenin en aan de buitenrand van het brood !!!
  19. Snij het brood in dikke plakken en smeer een beetje boter op. Meer heeft dit brood niet nodig :)

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?