Paas-Lentesalade met geroosterde kip & kiwi bij de brunch

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen 2 citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de vruchten uit.
  2. Schep de kipreepjes in een lage ovenschaal om met 3 eetlepels olie, het sap van de twee citroenen, de citroensrasp, knoflook en peper en zout naar smaak.
  3. Spreid de kipreepjes in één laag uit over de bodem van een lage ovenschaal. Rooster de kipreepjes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
  4. Laat de kipreepjes afkoelen en bewaar ze eventueel afgedekt in de koelkast.
  5. Verdeel de sla, de geroosterde kipreepjes, de kiwi en de tomaatjes over een mooie grote schaal.
  6. Pers de laatste citroen uit. Klop 2-3 eetlepels citroensap, de resterende olie, de honing, mosterd en tuinkruiden tot een gladde dressing.
  7. Breng de dressing op smaak met peper en zout en sprenkel de dressing over de salade en serveer meteen zodat de blaadjes knapperig blijven. Je kunt ook voor knapperige ijsbergsla kiezen.
  8. Tip:
  9. Voor de kinderen: maak de lentesalade voor de kinderen nog wat zoeter en fruitiger door de tomaatjes te vervangen door stukjes (verse) ananas.
  10. Bron: C1000 Paasmagazine 2008 aangepast Eigen foto

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door 2 Delicious op 06 april 2015 om 13u55

Ik heb gisteren de salade gemaakt voor bij de Gourmet (paas diner) Maar dan wel zonder de kip! ;) Heel lekker en fris. Past perfect bij gourmet. Volgende keer wil ik hem wel eens maken met de geroosterde kip bij! ;)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?