Paardenbiefstuk met pepersaus en frietjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 4 paardenbiefstukken van ongeveer 200 gr
  3. 1 kg aardappelen
  4. 4 eetlepels zwarte peper
  5. 20 gr zachte boter
  6. 5 cl cognac
  7. 4 eetlepels verse room
  8. frituurolie
  9. zout
  10. Bereiding:
  11. Strooi de peper in een diep bord. Besmeer het vlees met boter en rol het vlees dan door de peper zodat alle zijde van de biefstuk bedekt (niet volledig bedekt natuurlijk) zijn met de peper. Bak de biefstukken in een hete pan gedurende 2 à 3 minuten per zijde. Aan het einde van de baktijd giet je er de cognac over en flambeer je de biefstukken eventjes.
  12. Giet nadien de room in de pan en meng dit goed onder de saus. Zet het vlees in een warme oven (100°) terwijl je de frieten afwerkt en roer regelmatig in de saus.
  13. Serveer de biefstukken overgoten met de saus samen met
  14. zelfgebakken frietjes! Overheerlijk!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?