Recept 45**** (7 stemmen)

Overheerlijke oliebollen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

bakken

tijd
45 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Laat de melk lauwwarm worden op een zacht vuurtje. Verbrokkel de gist in de melk en roer tot hij helemaal is opgelost.
  2. Scheid de dooiers van het eiwit. Klop de dooiers samen met de kristalsuiker tot een lichte en luchtige massa.
  3. Meng de bloem en de Maïzena Plus en zeef ze beetje bij beetje over de eiermassa. Roer met de klopper. Voeg het melk-gistmengsel toe en roer goed door tot een glad beslag. Voeg het spuitwater en een snuifje zout toe. Roer een laatste keer door tot je een glad en elastisch beslag krijgt. Laat 10 minuutjes rusten. Door de combinatie van Maïzena, gist en het spuitwater ontstaat een beslag dat straks tijdens het frituren zijn luchtigheid maximaal behoudt.
  4. Verwarm intussen de frituurpan tot 180°C.
  5. Schep met een eetlepel 6 porties van het beslag in de hete frituurolie. Draai de oliebollen regelmatig met een schuimspaan tot ze mooi gelijkmatig goudbruin gekleurd zijn.
  6. Serveer deze superluchtige oliebollen net zoals op de kermis: bedekt met een flink laagje poedersuiker.

Ingrediëntenvoor 4 personen

  • 2 eieren
  • 25 g verse gist
  • 40 g kristalsuiker
  • 1 snuifje zout
  • 130 ml spuitwater
  • 130 ml volle melk
  • 200 g patisseriebloem
  • 100 g Maïzena Plus
  • plantaardige frituurolie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Peynenborg op 04 december 2016 om 18u24

Zeer lekker, zeer luchtig, helemaal niet te vergelijken met oliebollen van de kermis, veel verfijnder. De smaak lijkt een combinatie van oliebollen, deeg van appelbeignets, wafels,...

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie