Recept 35*** (9 stemmen)

Overheerlijke, anders dan anders Italiaanse ovenschotel

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

lekker

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Een van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines!Genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft!
  2. Bak de schnitzels in wat olijfolie om en om mooi bruin.Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, omdat ze later nog in de oven gaan. Haal ze uit de pan en leg ze alvast klaar in de ovenschotel.Verwarm de oven voor op 150 graden.
  3. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en de courgette in blokjes (ongeveer dobbelsteengrootte). Haal eventueel wat grove steeltjes van de spinazieblaadjes, die zijn nogal taai als je aan het eten bent.Snijd de mozzarella in plakken.
  4. Fruit in het overgebleven bakvet van de schnitzels (niet weggooien dus, zit veel te veel smaak aan!!) eerst de sjalotjes kort aan en doe daarna de knoflook erbij.Als ze beiden een beetje kleur hebben, doe je er de courgetteblokjes bij. Bak deze even op hoog vuur mee.Als de courgette een mooi bruin kleurtje hebben, zet dan het vuur op halve hoogte.
  5. Doe handje voor handje de spinazie in de pan erbij, zodat het de kans krijgt om te slinken. Als laatste giet je er de gezeefde tomaten/tomatenblokjes bij en laat je alles even goed doorwarmen. Zet het vuur uit en roer er de in stukjes gescheurde basilicumblaadjes doorheen.
  6. Leg de plakken mozzarella op de schnitzels in de ovenschotel en giet er daarna de saus overheen.Als laatste bedek je alles met een mooie laag geraspte kaas en zet je de ovenschotel zo`n 10 minuten in de oven.
  7. Na 10 minuten kun je er nog voor kiezen om even de grill aan te zetten, zodat je een mooi krokant laagje op je schotel krijgt.Haal eerst de schnitzel met de mozzarella onder de saus vandaan, leg deze op een bord en schep daarna rijkelijk de saus er overheen. Garneer eventueel met nog wat vers geraspte kaas en basilicumblaadjes.
  8. Natuurlijk lekker met (volkoren)pasta en, als je bang bent tóch nog niet genoeg groenten te hebben, een frisse salade.Het is wat onhandig om het vlees en de mozzarella eronderuit te vissen.

Bron: Smulweb eigen foto

Tip

TIP het is aparter en ook handiger om 2 gelijke ovenschaaltjes te gebruiken voor dit gerecht.Een lekker glaasje Italiaanse rode wijn is natuurlijk ook niet te versmaden.

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Love to Cook op 03 december 2015 om 19u31

Geserveerd in eenpersoons ovenschoteltjes. Voor het smulgemak de schnitzels in stukjes gesneden in de schaaltjes gedaan. Erg smakelijk.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie