Ingrediënten voor 4 personen
- 20 scampi
- 8 bolletjes bladspinazie (diepvries)
- 8 el room
- 3 el Grana Padanokaas, schilfers
- 4 el olijfolie
- Rucolapesto:
- 50 gr rucola
- 1/2 teentje knoflook, gepeld
- 50 gr dennenpitten
- 75 gr geraspte parmezaan
- 4 el notenolie
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Laat de bladspinazie ontdooien in een zeef, zodat het vocht kan wegvloeien.
- Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
- Verwijder de steeltjes van de rucola.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Rooster de dennenpitten zonder vetstof in een antikleefpan, laat afkoelen.
- Bereid de rucolapesto: mix met een staafmixer de rucola, het halve knoflookteentje en de dennenpitten fijn samen met de notenolie.
- Voeg de parmezaan toe en mix tot een smeuïge pasta. Breng op smaak met pezo.
- Giet 1 eetl. olijfolie in 4 kleine ovenschaaltjes.
- Druk de ontdooide spinazie uit om het meeste vocht te verwijderen.
- Schik telkens 2 bolletjes in elk ovenschaaltje.
- Verdeel er 2 eetlepels room over per schaaltje en kruid met pezo.
- Leg in ieder schaaltje 5 scampi boven op de spinazie en verdeel er de rucolapesto over.
- Dek af met aluminiumfolie en zet ongeveer 25 min in de voorverwarmde oven.
- Versier met de schilfers Grana Padanokaas en dien onmiddellijk op met vers stokbrood.
- Dit gerecht kan u makkelijk op voorhand maken, u moet het enkel nog in de oven te steken als u aan tafel wil gaan.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?