Recept 25** (1 stem)

Ovenschotel

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snij in blokjes.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en laat even uitdampen op het gedoofde vuur.
  3. Plet de aardappel met een aardappelstamper, voeg melk en een scheutje room toe tot je een smeuïge puree bekomt, kruid af met nootmuskaat en pezo.
  4. Pel look en sjalot en snipper fijn.
  5. Schil de halve paprika en snij in blokjes, of neem eentje uit een bokaal, deze zijn geroosterd en geven een zoete smaak.
  6. Pel de tomaten door ze, ofwel, maak een inkruising, leg ze 10 seconden in kokend water, daarna in ijskoud water, ofwel, met een fileermes in 4 te snijden, dan ontpitten en het vruchtvlees van de schil te snijden.
  7. Snij het vruchtvlees in reepjes.
  8. Doe een klontje solo in een braadpan en bak sjalot en look glazig.
  9. Voeg het gehakt toe en bak al roerend rul.
  10. Voeg nu de paprikablokjes toe en bak even mee.
  11. Kruid het geheel met pezo.
  12. Scheur de mozzarella in stukjes.
  13. Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar.
  14. Leg een laag (ongeveer de helft) puree in de ovenschaal, daar bovenop het gehakt, daar bovenop de reepjes tomaat en de stukjes mozzarella.
  15. Bedek het geheel met puree.
  16. Verwarm de oven voor op 180° (hete lucht).
  17. Leg enkele vlokjes hoeveboter op de puree en zet de schotel 20 minuten in de hete oven.
  18. Zet daarna nog 5 minuten onder de grill, tot je een mooi bruin korstje op de puree krijgt.
  19. TIP: Het gerecht kan makkelijk uren op voorhand al maken om later in de oven te zetten.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie