Ovenschotel van groenten met warme feta

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom Solo vloeibaar, de knoflook, de uisnippers, de Provençaalse kruiden, de gehakte peterselie, de oregano en de Parmezaanse kaas en leng aan met een beetje water.
  2. Breng het geheel op smaak met zout en peper en zet koel.
  3. Snij de courgettes overlangs in twee en snij daarna in stukjes van 1/2 cm.
  4. Dompel de paprika's even in kokend water, ontvel ze en snij ze daarna in reepjes.
  5. Leg de verschillende groenten en de aardappelen – alternerend – dicht bij elkaar in een ovenschotel en verdeel het kruiden-kaasmengsel erover.
  6. Bedek met aluminiumfolie en prik een paar gaatjes in de folie.
  7. Zet de ovenschotel een uur in een oven van 200-220 °C.
  8. Snij de feta in stukken en leg ze in een kleine schaal. Giet er een scheutje olijfolie en een scheutje citroensap over, kruid met een beetje paprikapoeder en peper van de molen en schik er enkele olijven omheen.
  9. Schuif de 15 laatste minuten mee in de oven .

Tip

Heb je weinig tijd? Dan kan je de groenten en aardappelen van je ovenschotel met warme feta eerst even aanstoven of voorkoken. Zo is je schotel sneller klaar.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Figalisa op 17 oktober 2015 om 15u59

haha waar zijn de tomaten naartoe in het recept? Gelukkig spreekt de foto voor zich. :P

Gepost door Solo op 22 oktober 2015 om 14u57

Dankjewel voor je opmerking Figalisa, de tomaatjes zijn toegevoegd ;-)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?