Ovenschotel van bleekselderij

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. -> Voor kinderen die geen witloof met kaas en ham uit de oven lusten.
  2. Maak de selderij schoon en snijd ze in stukken van 6 à 8 cm.
  3. Kook deze 10 minuten en laat ze uitlekken.
  4. Smelt de boter, roer de bloem erdoor en laat het geheel even pruttelen.
  5. Schenk de bouillon en de room (of melk) erbij en breng dit al roerend aan de kook.
  6. Klop de saus glad en laat hem even doorkoken.
  7. Roer de verkruimelde Gorgonzola erdoor, laat deze smelten.
  8. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  9. Verdeel de stengels bleekselderij over de casselerib (of ham), rol deze op en leg ze naast elkaar in een beboterde ovenschotel. Schenk de saus erover.
  10. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 11 à 25 min.
  11. Je kand dit serveren met aardappelpuree.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?