Ovenschotel van aardappelpuree, gehakt en tomaten

Ingrediënten voor 5 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Gaar de geschilde aardappelen in gezouten water. Pureer ze samen met het ei, de room en de boter. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  2. Bak het gehakt korrelig' in een antikleefpan. Kruid met peper en zout. • Verdeel het gehakt over de ovenschaal en leg er een laag puree bovenop. Snijd de tomaten in 4 partjes en leg die op de puree. Werk af met de geraspte kaas. • Zet de ovenschaal gedurende 5 minuten in de oven van 220°C tot de kaas goudbruin kleurt.
  3. Tip
  4. Vegetariërs kunnen het gehakt makkelijk vervangen door quorngehakt.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door solomien op 19 oktober 2012 om 22u17

heel lekker deze ovenschotel

Hoeveel sterren geef jij dit recept?