Ingrediënten voor 5 personen
- 10 bloemige aardappelen
- 600 gr gemengd gehakt
- 4 tomaten
- 150 gr geraspte emmental
- 1 ei
- muskaatnoot
- 10 cl room
- solo
- pezo
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220°C. Gaar de geschilde aardappelen in gezouten water. Pureer ze samen met het ei, de room en de boter. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- Bak het gehakt korrelig' in een antikleefpan. Kruid met peper en zout. • Verdeel het gehakt over de ovenschaal en leg er een laag puree bovenop. Snijd de tomaten in 4 partjes en leg die op de puree. Werk af met de geraspte kaas. • Zet de ovenschaal gedurende 5 minuten in de oven van 220°C tot de kaas goudbruin kleurt.
- Tip
- Vegetariërs kunnen het gehakt makkelijk vervangen door quorngehakt.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door solomien op 20 oktober 2012 om 00u17
heel lekker deze ovenschotel
Hoeveel sterren geef jij dit recept?