Recept 45**** (1 stem)

Ovenschotel met zoete aardappel en lamsgehakt

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Lamsvlees recepten

tijd
50 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Giet af en prak met Solo Crèmefine Cuisine tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zeezout.
  3. Pel en snipper de sjalotjes fijn. Stoof aan in Solo en voeg het lamsgehakt en de tijmblaadjes toe. Bak het gehakt rul en kruid met peper en zout.
  4. Schil de peer en snijd ze in plakjes. Vet de ovenschaal in met wat Solo en schep het lamsgehakt erin. Schik de plakjes peer erop en schep er een laag zoete aardappelpuree overheen. Bestrooi met een laagje paneermeel.
  5. Zet de ovenschotel 15-20 minuten in de oven en laat goudbruin bakken.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door dandir op 18 juni 2018 om 11u02

heel erg lekker, en makkelijk te maken : had nog nooit met zoete aardappel gewerkt, had er echt schrik voor : had voor alle zekerheid maar grote hoeveelheid rijstpap gemaakt, ingeval mijn gasten het niet lekker zouden vinden, maar bleef met veel rijstpap zitten.... :-)))

Gepost door Solo op 28 juni 2018 om 15u55

Fijn om te horen dat ons receptje in de smaak viel. Geniet ervan! De rijstpap zal voor een volgende keer zijn. ;-)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie