Ovenschotel met zoete aardappel en lamsgehakt

Nog nooit zoets in een ovengerecht gestopt? Dan moet je deze ovenschotel met zoete aardappel, lamsgehakt en peer eens klaarmaken. Ongewoon, maar ongelooflijk lekker.

5 (5)
50 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Giet af en prak met Solo Crèmefine tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zeezout.
  3. Pel en snipper de sjalotjes fijn. Stoof aan in Solo en voeg het lamsgehakt en de tijmblaadjes toe. Bak het gehakt rul en kruid met peper en zout.
  4. Schil de peer en snijd ze in plakjes. Vet de ovenschaal in met wat Solo en schep het lamsgehakt erin. Schik de plakjes peer erop en schep er een laag zoete aardappelpuree overheen. Bestrooi met een laagje paneermeel.
  5. Zet de ovenschotel 15-20 minuten in de oven en laat goudbruin bakken.

Tip

Let op: het lamsgehakt in de ovenschotel met zoet aardappel bevat minder vet. Kleeft het aan je pan? Voeg dan wat extra Solo toe.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door allesmetboter op 25 februari 2021 om 14u02

De moeite om eens uit te proberen maar voor ons gezin werd het te zoet bevonden. Combinatie van peer en zoete aardappel is een beetje te veel van het goede. Ik goot het vet van het lamsgehakt af vooraleer in de ovenschotel te doen. De hoeveelheid zoete aardappel vond ik te weinig t.o.v. de hoeveelheid vlees. Ik heb er nog een laag gewone puree bovenop gelegd. Ik maak de schotel zeker nog maar dan met gewone aardappelen. Bedankt Solo !

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?