Ovenschotel met zoete aardappel en lamsgehakt

Nog nooit zoets in een ovengerecht gestopt? Dan moet je deze ovenschotel met zoete aardappel, lamsgehakt en peer eens klaarmaken. Ongewoon, maar ongelooflijk lekker.

1 (1)
50 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Giet af en prak met Solo Crèmefine Cuisine tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zeezout.
  3. Pel en snipper de sjalotjes fijn. Stoof aan in Solo en voeg het lamsgehakt en de tijmblaadjes toe. Bak het gehakt rul en kruid met peper en zout.
  4. Schil de peer en snijd ze in plakjes. Vet de ovenschaal in met wat Solo en schep het lamsgehakt erin. Schik de plakjes peer erop en schep er een laag zoete aardappelpuree overheen. Bestrooi met een laagje paneermeel.
  5. Zet de ovenschotel 15-20 minuten in de oven en laat goudbruin bakken.

Tip

Let op: het lamsgehakt in de ovenschotel met zoet aardappel bevat minder vet. Kleeft het aan je pan? Voeg dan wat extra Solo toe.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door Vicske op 05 november 2018 om 17u37

Heel lekker!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?