Recept 35*** (14 stemmen)

Ovenschotel met witte kool

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Groenten

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. - snij de witte kool in repen en blancheer in licht gezouten kokend water, laat uitlekken
  2. - bak het gehakt rul in een droge koekenpan met antiaanbaklaag, breng op smaak met peper en zout
  3. - stoof voor de kerriesaus de ui even aan in de boter, laat licht kleuren, voeg de bloem toe en roer er het kerriepoeder door; laat even bakken en voeg dan de bouillon en de melk geleidelijk, onder voortdurend roeren toe; laat de saus doorkoken en kruid met peper en zout
  4. - maak de aardappelpuree volgens smaak (vers of uit een zakje)
  5. - vul de vuurvaste schotel met een laag gehakt, leg daarop de witte kool, overgiet met kerriesaus en dek af met aardappelpuree
  6. - strijk de puree met een vork glad, leg er enkele nootjes boter op en plaats 40 min in een voorverwarmde oven van 180°C

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Mimmy op 23 november 2017 om 18u54

Heerlijk hoe knolselder in dit recept verwerkt wordt. Om je vingers van af te smullen!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie