Ovenschotel met spitskool en gehakt

Deze ovenschotel met gehakt en spitskool is zó lekker dat je er maar geen genoeg van krijgt. Heerlijk in het najaar! Ontdek hier dit eenvoudige recept.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Fruit de fijngesneden ui in een beetje olijolie, voeg de américaine of het gehakt ( kruiden met peper en zou) toe en bak dit rul. Maak een aardappelpuree ( hoeveelheid zoals je gewend bent). Voeg het blik gehakte tomaten bij de américaine of gehakt en laat nog even doorwarmen. Was en snij de spitskool in fijne reepjes. Spitskool heel eventjes laten koken en daarna afgieten. Het gehakt -tomatenmengsel in een ovenschotel doen, daarbovenop de spitskool (goed aanduwen) .Als de aardappelpuree nog niet klaar is kan je de schotel al in een voorverwarmde oven zetten tot de puree klaar is. De aardappelpuree komt als laatste laag op het gerecht. Plaats even onder de grill tot het gerecht een beetje gekleurd is. (Neem wel best een redelijk grote ovenschotel , anders geraakt alles er niet goed in) Makkelijk, smakelijk , goedkoop en ook een kinderfavoriet

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door katriencaelen op 30 mei 2017 om 19u32

juist gemaakt voor man en kinderen. Ze hebben hun bord leeggegeten . Ik heb wel de kool onder de aardappelen gemengd zodat het paarse patatjes werden . Ik kreeg 2 duimen omhoog en mag het nog eens maken .

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?