Recept 05 (0 stemmen)

Ovenschotel met rundergehakt en witloof

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in een ruime pan water.
  2. Giet ze af.
  3. Warm de melk op in een pannetje met wat vers geraspte nootmuskaat en peper van de molen.
  4. Pureer de aardappelen in een roerzeef of met een pureestamper.
  5. Meng er de warme melk onder en roer tot een smeuïge puree.
  6. Meng de uisnippers samen met het ei onder het rundergehakt.
  7. Bak het witloof aan in een pan met wat olijfolie.
  8. Voeg het rundergehakt toe.
  9. Maak het al bakkende los met een vork.
  10. Voeg de tijm, de knoflook en de peterselie toe en breng op smaak met wat peper van de molen en eventueel een snuifje cayennepeper.
  11. Verdeel alles over een ovenschaal en strijk de puree uit over het vlees.
  12. Bestrooi met paneermeel of geraspte lightkaas en zet de ovenschotel circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot het een mooi kleurtje krijgt.
  13. Serveer met een frisse salade.
Tip

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in een ruime pan water. Giet ze af. Warm de melk op in een pannetje met wat vers geraspte nootmuskaat en peper van de molen. Pureer de aardappelen in een roerzeef of met een pureestamper. Meng er de warme melk onder en roer tot een smeuïge puree. Meng de uisnippers samen met het ei onder het rundergehakt. Bak het witloof aan in een pan met wat olijfolie. Voeg het rundergehakt toe. Maak het al bakkende los met een vork. Voeg de tijm, de knoflook en de peterselie toe en breng op smaak met wat peper van de molen en eventueel een snuifje cayennepeper. Verdeel alles over een ovenschaal en strijk de puree uit over het vlees. Bestrooi met paneermeel of geraspte lightkaas en zet de ovenschotel circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot het een mooi kleurtje krijgt. Serveer met een frisse salade.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie