Ovenschotel met pompoenpuree en gehakt

Deze ovenschotel met pompoenpuree en gehakt is perfect als je wil uitpakken met een origineel gerecht. De pompoen zorgt voor extra smeuïgheid en een onweerstaanbare, lichtzoete toets.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de pompoen in niet al te grote stukken, snipper de ui en pers het knoflookteentje. Verhit de olijfolie in een kookpot en laat de ui en knoflookteentje glazig worden, voeg de pompoenstukjes toe en laat sudderen tot ze gaar zijn. Kook ondertussen de aardappelen. Voeg de aardappelen bij de pompoep en pureer, doe er wat melk, thijm, de mosterd en pezo bij. Maak het gehakt op met een ei en paneermeel (goed afkruiden). Neem een ovenschotel. Leg het gehakt onderin en de pompoenpuree er bovenop. Bestrooien met gemalen kaas. 25 min laten garen in een voorverwarmde oven van 180°C.

Tip

Dit eenpansgerecht kan je makkelijk een dag op voorhand klaarmaken. Het zal nog rijker zijn van smaak als het een nacht heeft ‘gerust’ in je koelkast. 

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Treibeltje op 04 november 2014 om 13u51

Echt een goed gerechtje voor de winter , reuze lekker.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?