Ovenschotel met pasta en kip

Echt comfortfood, deze ovenschotel met kip en pasta, en ook nog eens razendsnel klaar. Als dit op tafel staat, kan de avond niet meer stuk!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng ongeveer een liter water met de verkruimelde bouillonblokjes aan de kook
  2. Leg er de kipfilets in en kook ze in ongeveer in 20 minuten gaar. Schep de kip uit de bouillon.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes, kook ze beetgaar in lichtgezouten water en giet af
  4. Snijd de champignons in schijfjes. Verhit de kippenbouillon opnieuw en pocheer er de champignons een vijftal minuutjes in. Schep de champignons uit de bouillon en laat ze uitlekken
  5. Verhit de Solo in een kookpot. Stoof er de ui in aan, roer de bloem erdoor en laat kort bakken.
  6. Giet er langzaam roerend de bouillion bij tot je saus de gewenste dikte heeft. Kruid bij met peper en nootmuskaat.
  7. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Trek ondertussen de kip in reepjes
  9. Giet de pasta af, doe hem in een kom en meng de kip, de groenten en de saus erdoor
  10. Doe alles in een ovenschotel, strooi de gemalen kaas erover en laat mooi gratineren onder de grill in je oven.

Tip

Deze ovenschotel met kip en pasta kan je makkelijk een dag op voorhand klaarmaken. Hij zal nog rijker zijn van smaak na een nachtje 'rusten' in je koelkast.  

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?