Recept 45**** (4 stemmen)

ovenschotel met kabeljauwfilet en spinazie

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vis

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. voorbereiding
  2. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Kook gedurende ongeveer 20 minuten gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  3. Stoom de kabeljauwfilets 15 minuten gaar boven kokend water.
  4. Laat de spinazie volledig ontdooien en knijp er het meeste vocht uit.
  5. Bereiding (15 minuten en 30 minuten in de oven)
  6. Smeer een ovenschotel in met 1/2 EL boter. Verdeel de spinazie over de bodem en schik de stukken kabeljauwfilet er naast elkaar op.
  7. Maak de witte saus Smelt 3 EL boter in een grote kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en giet er de koude melk bij. Blijf stevig roeren om klonters te voorkomen. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel de saus over de vis.
  8. Pureer de aardappelen, roer er 1 EL boter onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  9. Verdeel de puree over de vis in de ovenschotel. Bestrooi met de gruyère en schuif in een op 180°C voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 minuten. Zet de laatste 2à 3 minuten de grill aan.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door patty68 op 09 augustus 2014 om 12u14

Heb dit klaargemaakt maar was nogal plat. De smaak zat goed maar het zag er niet uit. Volgende keer dus toch nog meer vocht proberen te wringen uit de spinazie en drogere aardappelpuree maken want het wordt toch smeuïger als je er ook nog eens de witte saus overgiet.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?