Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg aardappelen in schijfjes
- 800 gram gehakt
- 400 gram wortelschijfjes
- 400 gram erwtjes diepvries
- 1 grote gesnipperde ui
- peper
- zout
- italiaanse kruidenmix
- 6 kl tomatenpuree
- 25 cl water
- 100 gr geraspte kaas
Bereidingswijze
- Breng water aan de kook en kook de aardappelschijfjes 5-6 minuten.
- Breng een 2de kom water aan de kook en kook hierin de wortelen en erwtjes gedurende 5-6 minuten.
- Smelt wat boter in een pan en voeg de gesnipperde ui toe en laat deze glazig bakken.
- Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het rul. Kruid bij met peper, zout en de italiaanse kruidenmix.
- Giet vervolgens de aardappelschijfjes, wortelen en erwtjes af en laat goed uitlekken.
- Voeg de wortelen en erwtjes toe aan het rul gebakken gehakt, samen met de tomaten puree en het water en laat nog even stoven.
- Neem een ovenschaal en schik hierin de aardappelschijfjes, en doe er het gehaktmengsel bovenop.
- Werk af met geraspte kaas en zet nog 25 min in een op 180° voorverwarmde oven.
- Smullen maar!
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?