Recept 35*** (12 stemmen)

Ovenschotel met gehakt, prei en aardappel

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Ovenschotel

tijd
55 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. - snijd de schoongemaakte preien in dunne ringen en de schoongeborstelde champignons in plakjes
  2. - snijd de gekookte aardappels in plakken
  3. - verhit de boter en olie in een koekenpan en bak het gehakt snel korrelig en gaar
  4. - schep als het gehakt bijna gaar is, de plakjes champignon er doorheen en bak even mee
  5. - schep het gehaktmengsel met het braadvet in een kom, roer de preiringen erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  6. - laat dit mengsel afkoelen
  7. - klop vervolgens de eieren en peterselie door het gehakt
  8. - smeer de bodem van een vuurvaste schaal dun in met zonnebloemolie
  9. - bedek de bodem met de helft van de aardappelplakjes
  10. - schep het gehaktmengsel erover en leg de overgebleven aardappelplakjes op het gehakt en bestrooi met geraspte kaas
  11. - verwarm dit gerecht ca 20 min in een voorverwarmde oven van 180°C
  12. Eventueel kan je 2 el tomatenpuree door het gehakt mengen.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Emje op 24 november 2014 om 23u13

Heb ik het verkeerd voor maar ik lees nergens wanneer de prei in de ovenschotel gaat.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie