Ovenschotel met gehakt, prei en aardappel

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. - snijd de schoongemaakte preien in dunne ringen en de schoongeborstelde champignons in plakjes - snijd de gekookte aardappels in plakken - verhit de boter en olie in een koekenpan en bak het gehakt snel korrelig en gaar - schep als het gehakt bijna gaar is, de plakjes champignon er doorheen en bak even mee - schep het gehaktmengsel met het braadvet in een kom, roer de preiringen erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat - laat dit mengsel afkoelen - klop vervolgens de eieren en peterselie door het gehakt - smeer de bodem van een vuurvaste schaal dun in met zonnebloemolie - bedek de bodem met de helft van de aardappelplakjes - schep het gehaktmengsel erover en leg de overgebleven aardappelplakjes op het gehakt en bestrooi met geraspte kaas - verwarm dit gerecht ca 20 min in een voorverwarmde oven van 180°C Eventueel kan je 2 el tomatenpuree door het gehakt mengen.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Emje op 25 november 2014 om 01u13

Heb ik het verkeerd voor maar ik lees nergens wanneer de prei in de ovenschotel gaat.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?