Ovenschotel met gehakt en witte kool in kaassaus

Op en top winters: een ovenschotel met gehakt en witte kool. Dit gerecht werk je maar al te graag naar binnen na een lange dag.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bak het gehakt los in een pan (niet te droog), kruid met peper en zout Snij de witte kool fijn en kook de witte kool in zout water,hou het kookvocht bij Maak met een roux (boter en bloem) , het kookvocht en melk een witte saus, kruid met peper zout en noodmuskaat voeg 175 gr geraspte kaas aan de saus toe en de gekookte witte kool doe in een ovenschotel een laagje witte kool, dan een laag gehakt en terug een laag witte kool strooi de overige geraspte kaas boven op de schotel en gratineer in de oven op 180 °C Indien gewenst kan er nog een laag gekookte aardappelen boven het gehakt toegevoegd worden. Laat het jullie smaken

Tip

Gebruik voor je ovenschotel met gehakt en witte kool liever geen mager gehakt: het vlees zal sneller uitdrogen. Gewoon gemengd gehakt is een goede keuze.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?