ovenschotel met gehakt en groenten

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Dit is een gerecht dat vooral kinderen heel graag lusten.
  2. Kook de aardappelen en maak er puree van.
  3. Bereid het gehakt met ei en paneermeel en kruiden. Bak het in de pan (blijf regelmatig omroeren) en laat het lichtjes bruin worden en doe er dan op het einde 3 eetlepels ketchup onder ( zo is het gehakt niet te droog)
  4. Snijd de tomaten in fijne schijfjes en bak ze gaar in wat boter in de pan voeg er wat kruiden aan toe naar smaak en believen ( basilicum, peper, zout en provencaalse kruiden)
  5. Neem een grote lange kom: doe er een laagje puree in, dan een laagje gehakt, dan een laag tomaten schijfjes, dan gehakt nog wat tomatenschijfjes en als eindig met puree. Doe er wat paneermeel op eventueel wat kaasrapsel en zet in de oven onder de grill.
  6. De tomaten kan je ook vervangen door bloemkool en/of courgetten ...........
  7. Eet Smakelijk

Advertentie

Reacties (11)

Gepost door Rietje59 op 05 april 2011 om 19u19

Wij maken dit soms met gehakt, puree en worteltjes! Zal dit zeker eens proberen met tomaten!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?