use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Courgettes met gehakt
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Courgettes met gehakt

Courgettes met gehakt

Varieer vandaag eens met gehakt. Deze torentjes van courgette met gehakt en een Italiaans tomatensausje zijn simpel te maken en smaken overheerlijk.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    50 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Solo Vloeibaar
  • 4 courgettes
  • 500 g half-om-half gehakt
  • peper en zout
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 7.5 dl gepureerde tomaten (passata)
  • 2 tl Italiaanse keukenkruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g kerstomaten
  • Lekker met:
  • 250 g risottorijst
  • 7.5 dl Knorr Finesse Bouillon Groenten
  • 2 el gemengde groene kruiden

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met vloeibare margarine. Snijd de uiteinden van de courgettes en snijd elke courgette in 3 stukken. Hol ze met een appelboor uit.
  2. Breng water aan de kook, voeg de courgettes toe en kook ze 2 minuten. Laat de stukken uitlekken en uitdampen.
  3. Meng het gehakt met peper, zout, ei en paneermeel. Vul hiermee de stukken courgette ruim en zet ze in de ovenschaal. Breng de gepureerde tomaten op smaak met Italiaanse kruiden.
  4. Pel het teentje knoflook en pers het boven de tomatensaus en schenk deze rond de courgettestukken. Bak het gerecht 25 à 30 minuten in het midden van de oven. Voeg na ongeveer 15 minuten de kerstomaten toe.
  5. Lekker met risotto:
  6. Schep de rijstkorrels op laag vuur een minuut om in een kneepje vloeibare margarine, tot ze glazig worden. De rijst mag niet bruin bakken.
  7. Voeg een lepel bouillon toe en blijf roeren tot al het vocht is opgenomen door de rijst. Voeg dan pas een nieuwe lepel toe en ga zo door tot de bouillon op is. Dit zal ongeveer 20 minuten duren.
  8. Proef de rijst en voeg wat water toe als deze nog niet helemaal gaar is. Schep er vlak voor het serveren de verse kruiden door.
Wil je het vruchtvlees van de courgettes niet verspillen? Snijd het in blokjes en meng ze door het gehakt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.