Recept 45**** (2 stemmen)

ovenschotel met champignons, prei en wortelpuree

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. schil de aardappelen en wortelen en kook ze afzonderlijk gaar.
  2. pel en snipper de ui en knoflook en snij de champignons in plakjes. stoof de ui en voeg daarbij de champignons en knoflook gedurende ongeveer 10min
  3. voeg het gehakt bij de champignons en breng op smaak met provencaalse kruiden, peper en zout.
  4. snij de prei in stukjes en stoof ze gedurende 10min. kruid met peper en zout.
  5. stamp de wortelen en aardappelen samen tot een puree en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  6. neem een ovenschotel en verdeel het gehakt- champignonmengsel over de bodem. schik de prei erover en eindig met de wortelpuree.
  7. zet 30min in een verwarmde oven

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Monique_14 op 13 november 2010 om 20u13

Het lijkt me wel lekker, maar als ik het klaarmaak zal ik toch eerst het gehakt rulbakken met de ui en de look en pas nadien de champignons toevoegen, want in het champignonvocht gaat het gehakt koken en klonters vormen denk ik.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie