Ovenschotel met bloemkool, tomaat en basilicum

Deze ovenschotel met bloemkool en tomaat is een supersimpel gerecht dat weinig inspanning vraagt. Bovendien heb je meteen flink wat groenten op je bord.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding - Meng het gehakt met het ei, de fijngesnipperde ui, de fijngesneden peterselie, de tijm en het paneermeel. Breng naar wens verder op smaak met peper en zout. - Snij de bloemkool in kleine roosjes. Bereiding 5 min. + 1 u in de oven Leg de bloemkoolroosjes in een grote en diepe ovenschotel. Verdeel er het gehaktmengsel over en druk goed aan. Prik er met een vork enkele gaatjes in en giet er de lichte room over (zo kan de room door het gehakt tot bij de bloemkool zakken). Verdeel dan de tomatenstukjes met groenten over het gehaktmengsel en kruid met 1 koffiel. basilicum, 1/2 eetl. paprika, peper en zout. Schik er tot slot enkele nootjes boter op. Schuif in de voorverwarmde oven van 220 °C en laat gedurende 1 u gaar worden. Na een kwartier dekt u het best de schotel af zodat het gehakt niet verbrandt. Tip Afwerking Dien op met aardappelpuree of met gekookte tarwegraantjes. Afwerkingstip Dit recept vindt u ook terug in het Colruyt-kookboek 'Stoof- en sudderpotjes'. Voedingswaarde Voedingswaarde : Energie 678 kcal - Eiwitten 44,9g - Koolhydraten 22,4g - Vetten 45,7g Begeleidende Wijn Rasteau, A.C. Côtes du Rhône-Villages

Tip

Wil je zeker zijn dat je ovenschotel met bloemkool en tomaat niet uitdroogt in de oven? Voeg dan wat extra passata bij je tomatenstukjes, zodat alles goed vochtig blijft.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door flamberke op 03 maart 2012 om 18u11

kwam me al bekend voor...colruytboekjes he...is inderdaad heel lekker...al veel gemaakt en trouwens alle recepten van colruytboeken zijn zeker goed,ale wa ik er al van gemaakt heb he : )

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?