Recept 05 (0 stemmen)

Ovenschotel met aardappelen en gehakt

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Ovenschotel

tijd
55 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water. - Bak vervolgens de spekblokjes in een koekenpan. Vul aan met de fijngesneden ui en knoflook, waarna u het gehakt toevoegt en deze korrelig bakt. - Laat eventueel uitlekken in een zeef om het overtollige vet te verwijderen. - Giet nu de aardappelen af en laat ze uitdampen. - Verwarm de melk samen met de boter in een pan. - Haal de aardappelen door een roerzeef en roer er het boter-, melkmengsel bij. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Vet een ovenschaal in en verdeel er de spekblokjes en het gehakt over. Dek hierna af met de puree en strooi er, als laatste, de kaas over. - Zet 30 min in een voorverwarmde oven van 200°C.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie